Verzorging

Het is van belang om de haarextensions goed te behandelen!

Wanneer de extensions goed worden behandeld, verlengt dit de levensduur van de extensions.

Hoe verzorg je hairextensions, zodat je er lang plezier van houdt?


Over het algemeen kun je hairextensions net zo verzorgen als dat je met je eigen haar doet. Er zijn alleen bepaalde uitzonderingen, waar je voorzichtig mee moet zijn, of helemaal niet mag doen, omdat het aantal uitvallende hairextensions te beperken, en of de kwaliteit van de hairextensions mooi te houden.
Heel belangrijk: ga vooral rustig met je extensions om. Houdt de bondjes vast als je haar kamt en of borstelt. Anders beschadig je je eigen haar en is er een kans dat de extensions los laat. Wil je je hoofdhuid masseren tijdens het wassen? Houd dan je haar vast bij de bondjes van de hairextensions. Fohn na het wassen je haren niet te warm! Hierdoor kunnen de bondjes vloeibaar worden en de hairextensions losraken.

Haarextensions hebben speciale haar producten nodig. Het is verstandig om de producten van Matrix te gebruiken. Wij adviseren speciaal voor haarextensions de lijn van de Biolage Fiberstrong. Deze lijn is gespecialiseerd om het haar voldoende vocht, sterkte te bieden en daardoor uitdroging te voorkomen.


Om je eigen haar en de extensions in goede conditie te houden volgen hier enkele belangrijke tips.

Wassen van u haar!
Was je haren met de producten van de Fiberstrong! Was u haren NOOIT met een 2 in 1 shampoo of anti-roos shampoo.

Was je haar daarnaast altijd naar achteren en nooit voorover gebogen, breng de shampoo op de hoofdhuid aan, geen draaiende bewegingen maken, altijd rustig in masseren.

Het haar uitspoelen met lauw water, in de richting van het haar. De laatste minuut met koud water goed naspoelen voor meer glans.

Eventueel cremespoeling/conditioners/anti klit

Je mag alleen cremespoeling of anti klit gebruiken in de uiteinden van het haar, in de puntjes, nooit bij de bondjes van de extensions.

Drogen en stylen

U mag het haar drogen en stylen, de fohn liefst op de lichtste stand zetten. Eerst de aanzet bij de hoofhuid drogen daarna geleidelijk naar de punten toe. Als het haar nat is mag u nooit trekken, kammen of borstelen. Je hebt kans dat het haar te veel oprekt.

Het borstelen van het haar

Vanaf de hoofdhuid tot de punten.(niet trekken) Kammen mag niet, anders beschadigd u de bondjes, borstel het haar alleen met de speciale borstel van de medicuticals.

Slapen

Voor het slapen gaan het haar samenbinden met een stoffen elastiekje. Je mag nooit met nat haar naar bed gaan.

Zwemmen

Met het zwemmen het haar in een staart samenbinden, na het zwemmen het haar goed uitspoelen.

Staart/opsteken

Met nat haar je haar niet opsteken, in droog haar kan dit gewoon.


Wanneer u uw haar wilt kleuren, omvormen of wilt knippen. Kom dan bij ons en ga dit beslist niet zelf doen! De extensions hebben een speciale manier van behandelen nodig, waar wij gespecialiseerd zijn!

Wij geven u optimale service door 1 keer per maand de hairextensions te controleren en om te kijken of alles goed gaat.

Wij zijn natuurlijk altijd bereid om advies te geven over de verzorging van hairextensions.